Pompoenkoekjes Die Glutenvrij Zijn

Het pompoenseizoen is in een hogere versnelling en ik ben zeker niet iemand die de menigte schuwt als het gaat om 5.974 manieren om pompoenen in je leven op te nemen. Hoewel ik dol ben op wat pompoentaart en pompoenbrood, erken ik de noodzaak om bloem en suiker te beperken. Vooral omdat de feestdagen voor de deur staan en overmatig eten bijna niet te vermijden is. Deze glutenvrije koekjes zijn eenvoudig te maken en bevatten geen geraffineerde suiker of bloem. Hoewel ze niet je typische consistentie of overdreven suikerachtig van smaak zijn, ben ik aangenaam verrast door hoe ze voldoen. Bovendien zijn ze goedgekeurd voor kinderen!

Ik kan geen krediet krijgen voor dit recept. Ik ontdekte het op een van mijn favoriete blogs, A Beautiful Mess. Ik maakte ze voor het eerst tijdens de zomer en wist dat ze een waardig gezond recept waren om met jullie allemaal te delen! Plus, ze raken echt de plek met een grote kop koffie (en een klein beetje poedersuiker erover!).

Pompoenkoekjes Die Glutenvrij Zijn

  • 1/2 Biologische Pompoen
  • 1/4 Notenboter (ik gebruikte cashewboter maar pindakaas werkt ook)
  • 1/2 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel. Kaneel
  • 1/2 theelepel. Vanille-extract
  • 1/2 Zuiveringszout
  • 1/4 Nootmuskaat
  • Snufje zout
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en mix tot een gladde massa.
  • Gebruik silpats of vetvrij papier en lepel middelgrote klodders koekjesdeeg.
  • Bak op 350F gedurende 12-14 min.
  • Laat afkoelen en strooi de poedersuiker erover

Ik raad je aan om je beslag te testen voordat je gaat bakken. Als het beslag niet zoet genoeg smaakt, kun je altijd 1/2-1 el toevoegen. Gebruik rauwe honing

Deze koekjes zijn qua consistentie vergelijkbaar met pannenkoeken. Ze zijn zeker aan de zachte kant.

Vergeet niet dat je de rest van de pompoenpuree kunt gebruiken in DIT, DIT en DIT huidverzorgings DIY! De huid is zo goed voor pompoen! !

Deze koekjes zijn geweldig met een Pumpkin Spice Latte die helemaal opnieuw is gemaakt!